Poradenské centrum Ministerstva vnitra ČR


Poradenské centrum Ministerstva vnitra ČR

Ministerstvo vnitra ČR a Policie ČR ve spolupráci s Cechem mechanických zámkových systémů a Českou agenturou pro standardizaci bude mít opět Poradenské centrum na největším stavebním mezinárodním veletrhu v ČR „FOR ARCH 2023“.

I v letošním roce zde budou zástupci výše uvedených subjektů  poskytovat návštěvníkům veletrhu užitečné rady a informace z oblasti ochrany majetku a osob  a prevence kriminality, včetně informování veřejnosti o legálních možnostech řešení možných bezpečnostních rizik a hrozeb.

O vhodném typu ochrany majetku je ideální uvažovat  už v době  přípravy stavby a s certifikovanými  zabezpečovacími prvky by se mělo počítat už ve fázi projektování objektu. Avšak zabezpečení objektů je neustálý proces a je dobré reagovat na trendy v páchání majetkové kriminality, využívat stále sofistikovanější zabezpečovací prvky a při jejich instalaci se poradit s odborníky, a to nejen při výstavbě nových objektů, ale i při zabezpečení již stávajících. Zabezpečit majetek nemusí být vůbec drahé. Stačí např. správně zamknuté vchodové dveře nebo zabezpečená okna. Právě možnost poradit se s odborníky budou mít zájemci o ochranu svého majetku z řad návštěvníků veletrhu v Poradenském centru MV, kde se také budou moci blíže seznámit s   dlouhodobými a osvědčenými aktivitami MV a Policie ČR v oblasti situační prevence, a to s programem Bezpečná lokalita a také preventivním  projektem Bezpečná země.

Problematice zabezpečení objektů se Policie ČR věnuje v rámci dlouholetého projektu „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům“. V rámci této aktivity byl v červnu t. r. spuštěn informační web   www.policie.cz/zabezpectese, který informuje o různých možnostech zabezpečení bytů, bytových domů, rodinných domů, rekreačních objektů a garáží či zahradních domků. 

Srdečně Vás zveme k návštěvě Poradenského centra Ministerstva vnitra ČR. 

ZDE naleznete doprovodný program.

          

Z

               

 

Zaštiťující organizace: Ministerstvo vnitra ČR, Policie ČR, Cech mechanických zámkových systémů, Česká agentura pro standardizaci

Najdete nás v Hale 3, stánek 3B18

Otevírací hodiny:

Úterý    19. 9. 2023   10:00 - 18.00

Středa   20. 9. 2023   10:00 - 18.00

Čtvrtek  21. 9. 2023   10:00 - 18.00

Pátek     22. 9. 2023   10:00 - 18.00

Sobota   23. 9. 2023   10:00 - 17.00